• Vinkit 18.05.2016

  Suomalaiset ovat todellista musiikkikansaa, siitä kertoo jo Suomessa järjestettävien musiikkitapahtumien ja konserttien suuri lukumäärä. Unohtamatta kymmeniä kesäisin järjestettäviä musiikkifestivaaleja, festivaalitarjonta jatkuu nykyisin aina pitkälle syksyyn saakka. Eivät genret myöskään rajoitu rock- ja popmusiikkiin, sillä musiikkitarjontaa riittää myös esimerkiksi oopperan ja bluesin saralla.opera

  Savonlinnan oopperajuhlat

  Savonlinnan Olavinlinnassa järjestettävät oopperajuhlat ovat Suomen suurin oopperatapahtuma ja kyse on myös kansainvälisesti merkittävästä juhlasta. Kuukauden päivät kestävä oopperajuhla tarjoaa vierailleen paljon koettavaa, oli kyseessä sitten vasta oopperaan tutustuva aloittelija tai oopperakonkari.Ooppera eroaa monella tapaa perinteisistä musiikkitapahtumista ja varsinkin, jos on ensikertalainen, kannattaa tarjontaan tutustua etukäteen ajan kanssa. Myös kokeneemmilta kävijöiltä on hyvä kysyä vinkkejä. Kokematon oopperanystävä usein nauttii sellaisista oopperoista, jotka kokeneemmalle oopperan ystävälle saattavat olla jo liian moneen kertaan nähtyjä. Tosin, mitä tulee oopperaan, oopperakokemus ei kärsi siitä, että oopperan tuntee jo entuudestaan, päin vastoin. Eri ohjaajat ja esiintyjät saavat tututkin teokset näyttämään erilaisilta.

  Puistoblues

  Järvenpään Puistoblues on vuoden kohokohta, sekä blueskansalle, kuin myös muille musiikin ystäville. Tunnelmaltaan leppoisa viisipäiväinen tapahtuma todellakin onnistuu tavoittamaan aidon bluestunnelman, viimeisen päivän pääkonserttiin huipentuen. Tapahtuma myös laajenee iltaisin Järvenpään iltaklubeihin, jossa ihmisillä on mahdollisuus nauttia rytmikkäästä musiikista. Lisäksi Järvenpään keskustaan rakennetaan tapahtuman yhteydessä talkoovoimin blueskatu. Kyseessä on koko perheen musiikkitapahtuma, jossa on tarjontaa myös lapsille.

  Posted by Garrett Stehr @