• Vinkit 17.08.2023

  Moni meistä tekee etätöitä kokoaikaisesti tai ainakin muutamana päivänä kuukaudessa. Jotta työt sujuisivat kotoa käsin mukavasti, kannattaa omaan työpisteeseen panostaa.

  Kotitoimisto voi olla työntekoon pyhitetty kulmaus vaikkapa olo- tai makuuhuoneessa tai vaihtoehtoisesti kokonainen huone. Kummin vain, varmista tilan toimivuus ja miellyttävät työpäivät seuraavien vinkkien avulla!

  Ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota

  Ergonomia on asia, joka kannattaa huomioida jo kotikonttoria suunniteltaessa eikä vasta sitten, kun selkää kolottaa. Paras työtuoli voi käyttäjästä riippuen olla esimerkiksi satulatuoli tai perinteisempi säädettävä työtuoli. Sähköpöydän avulla töitä voi tehdä vaihtelevasti sekä seisten että istuen. Myös valaisimiin kannattaa kiinnittää huomiota: sopiva valo pitää yllä vireyttä, eikä se rasita silmiä.

  Hyödynnä erilaisia apuvälineitä

  Pitääkö mukavasta kotitoimistosta haaveilevan siis suunnata ensitöikseen huonekalukaupoille? Ei välttämättä, sillä toimistoa voi parantaa myös pienemmillä apuvälineillä.

  Erillisellä näppäimistöllä ja hiirellä parannat ergonomiaa läppärin kiinteisiin verrattuna. Erilaisilla korokkeilla nostat näyttöjä optimaalisemmalle korkeudelle jo kotoa löytyvällä pöydällä. Toimiston järjestykseen taas vaikutat piilottamalla piuhat kaapelilaatikkoon ja hankkimalla kuulokkeille oman telineen. Löydät monenlaista hienoa tavaraa kotitoimistoosi näppärästi netistä!

  Sisustuksellakin on väliä

  Kotitoimisto miellyttää parhaimmillaan myös silmääsi. Voit vaikuttaa työskentelymielialaasi esimerkiksi väreillä sekä valitsemalla toimistoosi erilaisia itseäsi miellyttäviä sisustuselementtejä.

  Leikittele kotitoimistollasi tekstiileillä ja muutamalla tarkkaan harkitulla koriste-esineellä. Panosta esteettisiin säilytysratkaisuihin ja valitse lamppu, joka on sekä ergonominen että kaunis.

  Posted by Garrett Stehr @