• Syksyn viiletessä ajatukset ja katseet kääntyvät kohti talvea. Kylmät viimat puhaltavat ja pakkaset kolkuttelevat jo ovella. On aika kaivaa esiin villavaatteet, pipot, huivit ja lapaset. Jos viime talven villasukat ovatkin puhki kuluneet, on nyt hyvä aika alkaa neuloa uusia.

    Virkkaaminen ja neulominen ovat hauskoja harrastuksia, joiden parissa aika kuluu rattoisasti. Kun vielä lisätään hyvä seura ja kupponen kuumaa, mikä onkaan sen mukavampaa. Järjestä siis neulonta- ja virkkausaiheinen tapahtuma, johon käsitöistä innostuneet voivat tulla yhdessä kilistelemään puikkoja.

    Itse tehtyä pehmoista pukinkonttiin

    Juuri nyt oiva aika aloittaa joululahjojen teko. Mitäpä jos tänä vuonna käärisitkin pehmeisiin paketteihin itse tehtyjä neulomuksia? Lämpöiset sukat lämmittävät niin lahjan saajan varpaita kuin mieltäkin. Käsityötapahtuman teemana voisikin olla vaikka pienet neulotut ja virkatut lahjat. Yhdessä voitaisiin vaihtaa ohjeita ja ideoita sekä pähkäillä palmikoiden kiepautuksia.

    Neuloen ja virkaten voi tehdä yhtä jos toistakin lämmikettä. Pakkasen paukkuessa lapaset ja pipot tulevat todella tarpeeseen. Kokenut neuloja pyöräyttää vaikka villapaidankin tuossa tuokiossa. Kohokuviot, palmikot ja värikkäät kirjoneuleet tuovat neuleisiin eloa ja haastetta. Aloittelijalle esimerkiksi pipo tai panta on hyvä valinta. Niitä voi tehdä niin neulomalla kuin virkkaamallakin. Myös helppoja tossumalleja löytyy netistä.

    Ryhdypä siis tuumasta toimeen ja laita pystyyn oma käsityötapahtuma. Etsi netistä kivoja ohjeita ja kaiva puikot ja koukut esille. Klikkaa tästä kaikki tarpeelliset materiaalit lämpimiin käsitöihin.