• Vinkit 19.04.2016

  Mihin Suomessa kannattaa matkustaa? Kysymys, johon ei ole olemassa vain yhtä vastausta, sillä ensinnäkin matkailijan on hyvä miettiä etukäteen hieman sitä, mitä matkaltaan toivoo. Nauttiiko esimerkiksi talviurheilusta, vai lähteekö mieluummin golfaamaan? Vai vetääkö matkailijaa puoleensa enemmän rauhalliset järvet ja kalastelu. Suomi matkakohteena tarjoaa paljon, oli kiinnostunut sitten kaupunkien vanhasta arkkitehtuurista tai henkeä salpaavasta luonnosta.the-cathedral-in-helsinki-finland

  Helsinki

  Pääkaupunki Helsinki tarjoaa kattavimman valikoiman kulttuuria, erityisesti, jos on kiinnostunut enemmänkin modernista kuin perinteisestä kulttuurista. Ei sillä, etteikö perinteikäs Helsinki tarjoaisi molempia, sillä saman päivän aikana voi käydä vaikka Suomenlinnassa ja Kiasmassa. Myös ravintola- ja yöelämätarjonnan puolesta Helsinki on hyvä valinta, varsinkin nuoremmille matkailijoille.

  Oulu

  Pohjoisen Skandinavian pääkaupunkina mainostettu Oulu, tarjoaa vierailleen useita vaihtoehtoja, mitä tulee matkailuun. Jääkiekon ystäville on tarjolla jännittäviä jääkiekkopelejä, paikallisen Oulun Kärppien SM-liigajoukkueen kotipeleissä, unohtamatta kaunista luontoa ja sen tuomia mahdollisuuksia. Talvisin Oulu tarjoaa loistavat mahdollisuudet meren jäällä hiihtämiseen ja lasketteluun. Myös kulttuurin suhteen teknologiakaupunki tarjoaa paljon.

  Savonlinna

  Kaunis kesäkaupunki Savonlinna herää eloon kesäisin, erityisesti Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä. Savonlinnassa on mahdollista kokea upea järvimaisema, esimerkiksi rantaravintoloissa istuessa. Myös Olavinlinna on näkemisen arvoinen ja hyvä valinta erityisesti lapsiperheille. Ja vaikka ooppera ei kiinnostaisikaan, tarjoaa kaupunki myös paljon muuta kulttuurin saralla, unohtamatta paikallisia herkkuruokia, joihin voi tutustua Savonlinnan torilla.

  Posted by Garrett Stehr @