• Vinkit 07.05.2016

  Suomi on täynnä tapahtumia, varsinkin kesäisin! Tarjontaa riittää erityisesti kulttuurin saralla, tarjolla on musiikkifestivaaleja, oopperajuhlia, tansseja, myöskään urheilua unohtamatta. Ei sillä, että tekeminen loppuisi talven tultua, sillä talvinen luonto tarjoaa myös huikeita elämyksiä.pretty-tango-dancer-with-partner

  Tangomarkkinat

  Tangomarkkinat on vuosittain Pohjanmaalla järjestettävä musiikkifestivaali, joka nimensä mukaisesti keskittyy tangoon. Seinäjoen Tangomarkkinat on yksi suurimmista kesätapahtumista ja tapahtuma kerää vuosittain yli 100,000 kävijää. Tangomarkkinoille saapuu tangon ystäviä aina ulkomaita myöten ja tapahtuma onkin erinomainen tilaisuus kokea Suomen kesä. Osa festivaalia on tangon sanoitus- ja sävellyskilpailu, jossa kaksi parasta tangontekijää palkitaan rahapalkinnoin.

  Savonlinnan oopperajuhlat

  Savonlinnan oopperajuhlien tapahtumapaikka ei voisi olla jännittävämpi, sillä oopperajuhlien esityspaikkana toimii Olavinlinna. Kuukauden päivät kestävä oopperajuhla järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1912, joten kyseessä on perinteikäs ja kansainvälisesti tunnettu juhla. Kyseessä on myös yksi merkittävimmistä oopperamusiikin näyttämöistä Suomessa. Oopperajuhlien aika on myös erinomainen ajankohta tutustua Savonlinnaan, kaunis kesäkaupunki on täynnä kulttuuria ja elämää kesäkuukausien ajan.

  Keskiyön aurinko

  Ehkä se tunnetuin suomalainen tapahtuma, vaikka kyseessä ei olekaan tapahtuma perinteisessä mielessä, on yötön yö. Kyseessä on luonnonilmiö, jonka aikana aurinko ei laske ja päivä siis jatkuu yön läpi. Ainoastaan napapiireillä esiintyvä luonnonilmiö on eksoottinen kokemus monille vierailijoille, jotka itse elävät kaukana napapiiristä, paikoissa, joissa kesäisinkin aurinko laskee varhain. Ja luonnollisesti talven tullen asetelma kääntyy päälaelleen, eikä aurinko nouse horisontista aamuisin.

  Posted by Garrett Stehr @