• Vinkit 11.04.2016

  Yksi suosittu matkailun muoto on urheilumatkat. Urheilufanit lähtevät urheilumatkoille tavoitteenaan nähdä suosikkijoukkueidensa pelejä, tutustua paremmin suosikkilajeihinsa tai tavata lajien suuria tähtiä. Suosittuja ovat erityisesti jalkapallo- ja jääkiekkomatkat, lisäksi yleistä on matkustaa myös amerikkalaisen jalkapallon ja kamppailu-urheilun perässä. Suomeen harvemmin tullaan katsomaan jalkapalloa, myöskään pesäpalloa ei juuri maailmalla tunneta, mutta Suomi kunnostautuukin erityisesti talviurheilun saralla.sh_hockey_fan_crowd

  Jääkiekko

  Jääkiekkofanit mielellään suuntaavat Suomeen, erityisesti Suomessa järjestettävien arvokisojen yhteydessä, mutta myös Suomen liiga tunnetaan maailmalla kovatasoisena. Peleihin myös pääsee helposti ja suhteellisen halvalla, ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua paikallisiin urheiluystäviin kuin suunnata katsomaan paikallista peliä? Sopiva kaupunki jääkiekkofanille on esimerkiksi Jokereiden ja HIFK:n Helsinki, tai innokkaista Kärppä-faneistaan tunnettu Oulu.Suomi tunnetaan maailmalla, myös muualla Eurooppaa, erityisesti jääkiekkomaana. Kimi Räikkösen ohella tunnetuimmat suomalaisnimet usein ovat jääkiekkoilijoita, kuten Teemu Selänne tai Saku Koivu.

  Lumilautailu

  Suomesta on ponnistanut maailmalle pitkä lista lumilautailijoita, erityisesti suomalaiset lautailijat tunnetaan kaduilla suoritettavista street-tempuistaan. Suomen olosuhteet mahdollistavat myös kaupungissa temppulumilautailun. Tästä syystä monet lajin ystävät saapuvatkin talvisin Suomeen, tavoitteenaan tavata suomalaisia lajihuippuja ja hankkia kokemusta korkeatasoisesta suomalaisesta lumilautailusta.Hyvänä talvena lumilautailua voi harrastaa missä tahansa, Helsinkiä myöten, mutta turvallisin vaihtoehto on suunnata kohti pohjoista. Sentään Lappiin asti ei tarvitse lähteä, sillä hyviä lumilautailuratoja löytyy myös lähempää. Esimerkiksi Vuokatti on suosittu kohde lumilautailijoiden keskuudessa. Myös pääkaupunkiseudun alueelta löytyy useita arvostettuja street-ratoja temppuilijoille.

  Posted by Garrett Stehr @