• Vinkit 12.04.2016

  Suomi pitää pintansa suosittuna matkakohteena ja sopii erinomaisesti myös kulttuurin ystäville. Suomessa modernius yhdistyy luontoon, luoden ainutlaatuisen kulttuurielämyksen. Kulttuuriperintöön tutustuminen on hyvä aloittaa vanhoista suomalaisista kaupungeista, joilla on myös paljon annettavaa modernimman kulttuurin ystäville.Turku-finland

  Turku

  Turku tarjoaa paljon kulttuurin saralla, oli kiinnostunut sitten museoista, taidegallerioista, teattereista tai konserttisaleista. Turkuun suuntaava kulttuurimatkaaja tuskin pettyy valintaansa, sillä Turku valittiin vuoden 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupungiksi. Tämä kertoo paljon kaupungin kulttuuriin liittyvästä tarjonnasta.Turusta löytää mm. Suomen ainoan musiikkiin erikoistuneen museon – Sibelius-museo on tutustumisen arvoinen kaikille kulttuurin ystäville. Sibelius-museon lisäksi tutustua kannattaa ainakin Turun linnaan ja sen historialliseen museoon, lisäksi myös Turun tuomiokirkko on komea näky! Näyttävän kirkon lisäksi Tuomiokirkkomuseo on hyvä tapa perehtyä kaupungin historiaan.

  Porvoo

  Porvoo tarjoaa matkailijoille upean vanhan kaupungin, mukulakivikatuineen ja pienine putiikkeineen, kaupungin tunnetuimman nähtävyyden ollessa Porvoon Tuomiokirkko. Pieni kaupunki yllättää kulttuuritarjonnallaan, sillä Porvoosta löytää lisäksi myös useita gallerioita ja museoita. Mm. Walter Runebergin näyttävä veistoskokoelma on yksi kaupungin suosittuja kulttuurikohteita. Myös kansallisrunoilijan kotiin on mahdollista tutustua Runebergin kotimuseossa.Paras tapa tutustua Porvoon kaupungin historiaan on suunnata vanhan raatihuoneen suuntaan, Porvoon museoon. Historian lisäksi Porvoon museo on erikoistunut kuvataiteeseen ja luonnonhistoriaan. 1760-luvulla rakennetut näyttelytilat ovat jo itsessäänkin nähtävyyksiä. Porvoon Museon lisäksi, erityisesti lapsiperheet saavat paljon irti paikallisesta lelu- ja nukkemuseosta.

  Posted by Garrett Stehr @