• Vinkit 08.01.2024

  Elämässä voi tulla vastaan erilaisia yllättäviä tilanteita ja meistä jokaisen olisikin hyvä osata vähintäänkin ensiavun alkeet. Tämän taidon jokainen voikin oppia esimerkiksi säännöllisesti eri paikkakunnilla järjestettävillä ensiapukursseilla.

  Ensiaputaitojen opettelemisen lisäksi on ehdottoman suositeltavaa varmistaa, että omasta kotoa löytyy hätätilanteiden varalta asianmukaiset tarvikkeet. Tutustutaan seuraavaksi siihen, mitä kaikkia tarvikkeita omasta kotoa kannattaisi aina löytyä.

  Kodin ensiapulaukun sisältö

  Tapaturmia ja onnettomuuksia saattaa helposti tapahtua kotona. Näitä tilanteita varten kotoa kannattaisikin löytyä asianmukaisesti varusteltu ensiapulaukku. Kaikkein näppärin paikka ensiaputarvikkeiden säilyttämiseen on pieni kahvallinen laukku, jossa on eri lokeroita.

  Ensiapulaukun tarkka sisältö riippuu tietenkin jonkin verran oman perheen erityistarpeista, mutta hyvästä laukusta löytyy aina ainakin seuraavat tuotteet:

  1. Erikokoisia laastareita
  2. Steriilejä sideharsoja
  3. Erikokoisia itsekiinnittyviä haavasidoksia
  4. Desinfiointiaine
  5. Sakset
  6. Pinsetit
  7. Kylmäpusseja
  8. Kyypakkaus
  9. Kuumemittari
  10. Särkylääkkeitä
  11. Elvytyssuoja
  12. Hanskat

  Hyvin varustellut ensiapulaukut ja muut ensiaputarvikkeet löydät esimerkiksi osoitteesta: ensiaputarvike.fi

  Näin säilytät ensiaputarvikkeita oikein

  Ensiapulaukun säilyttämisessä kannattaa huomioida se, että perheen aikuisten tulisi aina tietää missä laukku on. Laukku kannattaa myös sijoittaa sellaiseen paikkaan, etteivät perheen pienimmät yletä siihen oman turvallisuutensa vuoksi. Ensiapulaukun sisällön suhteen kannattaa aina pitää huolta siitä, että käytetyt laastarit ja sideharsot ynnä muut tuotteet korvataan uusilla välittömästi niiden käytön jälkeen. Tämän lisäksi erilaisten lääkkeiden ja salvojen vanhentumispäivämääriä tulee pitää silmällä. Hyvä ohjenuora olisikin se, että laukun sisältö tarkastettaisiin vähintäänkin aina muutaman kuukauden välein.

  Posted by Garrett Stehr @