• Vinkit 08.01.2024

    Elämässä voi tulla vastaan erilaisia yllättäviä tilanteita ja meistä jokaisen olisikin hyvä osata vähintäänkin ensiavun alkeet. Tämän taidon jokainen voikin oppia esimerkiksi säännöllisesti eri paikkakunnilla järjestettävillä ensiapukursseilla.

    Ensiaputaitojen opettelemisen lisäksi on ehdottoman suositeltavaa varmistaa, että omasta kotoa löytyy hätätilanteiden varalta asianmukaiset tarvikkeet. Tutustutaan seuraavaksi siihen, mitä kaikkia tarvikkeita omasta kotoa kannattaisi aina löytyä.

    Kodin ensiapulaukun sisältö

    Tapaturmia ja onnettomuuksia saattaa helposti tapahtua kotona. Näitä tilanteita varten kotoa kannattaisikin löytyä asianmukaisesti varusteltu ensiapulaukku. Kaikkein näppärin paikka ensiaputarvikkeiden säilyttämiseen on pieni kahvallinen laukku, jossa on eri lokeroita.

    Ensiapulaukun tarkka sisältö riippuu tietenkin jonkin verran oman perheen erityistarpeista, mutta hyvästä laukusta löytyy aina ainakin seuraavat tuotteet:

    1. Erikokoisia laastareita
    2. Steriilejä sideharsoja
    3. Erikokoisia itsekiinnittyviä haavasidoksia
    4. Desinfiointiaine
    5. Sakset
    6. Pinsetit
    7. Kylmäpusseja
    8. Kyypakkaus
    9. Kuumemittari
    10. Särkylääkkeitä
    11. Elvytyssuoja
    12. Hanskat

    Hyvin varustellut ensiapulaukut ja muut ensiaputarvikkeet löydät esimerkiksi osoitteesta: ensiaputarvike.fi

    Näin säilytät ensiaputarvikkeita oikein

    Ensiapulaukun säilyttämisessä kannattaa huomioida se, että perheen aikuisten tulisi aina tietää missä laukku on. Laukku kannattaa myös sijoittaa sellaiseen paikkaan, etteivät perheen pienimmät yletä siihen oman turvallisuutensa vuoksi. Ensiapulaukun sisällön suhteen kannattaa aina pitää huolta siitä, että käytetyt laastarit ja sideharsot ynnä muut tuotteet korvataan uusilla välittömästi niiden käytön jälkeen. Tämän lisäksi erilaisten lääkkeiden ja salvojen vanhentumispäivämääriä tulee pitää silmällä. Hyvä ohjenuora olisikin se, että laukun sisältö tarkastettaisiin vähintäänkin aina muutaman kuukauden välein.

    Posted by Garrett Stehr @