• Vinkit 08.03.2024

  On useita asioita, jotka on otettava huomioon, kun ostat defibrillaattoria työpaikallesi. Kuten sammutin tai ensiapulaukku, myös defibrillaattorin kohdalla toivotaan, ettei sitä koskaan tarvitsisi käyttää, mutta se on silti pidettävä käsillä hätätilanteen varalta.

  Mikä defibrillaattori on?

  Defibrillaattori on kannettava hengenpelastuslaite, joka voi antaa loukkaantuneen sydämelle sähköiskun, kun se on lakannut lyömästä normaalisti äkillisen sydämenpysähdyksen seurauksena.

  Se toimii tarkistamalla potilaan sydämen rytmin, kun defibrillaattorityynyt on asetettu hänen rintakehäänsä, ja antaa tarvittaessa iskun. Käyttämällä defibrillaattoria ennen ambulanssin saapumista voit lisätä merkittävästi uhrin selviytymismahdollisuuksia. Jos äkillisen sydämenpysähdyksen uhri ei saa hoitoa välittömästi, hän voi kuolla muutamassa minuutissa aivojen verenkierron heikkenemisen vuoksi.

  Miten valita sopiva defibrillaattori?

  Toisin kuin sammuttimet ja ensiapupakkaukset, defibrillaattorit ovat kehittyneitä koneita, joita on monenlaisilla lisäominaisuuksilla ja hintaluokissa. Kustannukset kasvavat todennäköisen käyttötiheyden ja asetusten lisääntyessä, mikä puolestaan lisää koneen kestävyyttä, siirrettävyyttä ja lisäominaisuuksia.

  Jos työskentelette pienessä toimistossa, perusmalli riittää asianmukaisesti säilytettynä ja seinällä suojakotelossa. Täysin automaattinen malli palvelee parhaiten, jos henkilöstöä on paljon. Jos yrityksen palvelut on suunnattu lapsille, kannattaa valita malli, jossa on pediatrinen ominaisuus. Tila valitaan näppäimen tai painikkeen avulla, ja mukana on erityisiä pehmusteita, jotka sopivat lapsen vartaloon.

  Pidä huolta työntekijöistäsi

  Yrityksesi arvokkain resurssi on sen henkilökunta. Ostamalla defibrillaattorin ja viestimällä sen tärkeydestä tiimillesi osoitat sitoutumista heidän terveyteensä ja hyvinvointiinsa, millä voi olla vain positiivinen vaikutus. Minkä tahansa mallin valitsetkaan, saatavilla on hyvä valikoima defibrillaattoreita.

  Posted by Garrett Stehr @