• Vinkit 19.03.2015

   

  1076945-marketing-mix-background-concept

  Oman yrityksen perustamiseen vaaditaan poikkeuksellista luonnetta ja rohkeutta. Erityisesti Suomen ”byroslaavisessa” tasavaltiossa yrittäjien elämästä tehdään päivittäin entistä vaikeampaa. Mutta älä anna tämän lannistaa, sillä yrityksen perustaminen on nykyään huomattavasti helpompaa kuin aiemmin. Yrityksen jatkuvuus vaatii kuitenkin entistä enemmän työtä.

  Vaikka tarjoamasi tuote tai palvelu olisikin ylivertainen ja jopa mullistava, kuluttajat eivät välttämättä ole tietoisia tästä. Puskaradion avulla markkinointi toimi täydellisesti vielä 30 vuotta sitten, mutta nykyään IT-vallankumouksen jälkeen yrityksen markkinointi tapahtuu yksinomaan sosiaalisessa mediassa. Mikäli et ole perustanut omalle yrityksellesi esimerkiksi LinkedIn-, Facebook-, Twitter- tai YouTube-tiliä, joiden kautta tavoitat kuluttajat parhaiten, nyt olisi hyvä aika aloittaa.

  Verkostoituminen, verkostoituminen ja verkostoituminen ovat yritystoiminnan elinehdot, sillä kotona istumalla ja soittoja odottamalla yrityksesi joutaa romukoppaan alta aikayksikön. Messuilla kaljan kittaaminen saattaa olla mukavaa puuhaa, mutta tärkeämpää olisi etsiä kontakteja, asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja ennen kaikkea alan ammattilaisia, joiden avulla saat oman yrityksen nimeä eteenpäin.

  Tehokkain tapa saada nimeäsi eteenpäin on yksinkertaisesti ottaa puhelin kauniiseen käteen ja soitella yrityksille. Sinun ei välttämättä tarvitse myydä heti ensimmäisellä puhelulla, vaan tärkeintä olisi päästä juttelemaan muiden yritysten kanssa näiden tarpeista, vahvuuksista ja heikkouksista. Kuten Gordon Gekko sanoin legendaarisessa Wall Street -elokuvassa: Tieto on raaka-aineista arvokkain.

  Osallistu Kauppakamarin ja esimerkiksi Lions-Clubin toimintaan joiden avulla pääset sisälle oman paikkakunnan aktiviteetteihin. Näiden tapahtumien kautta yrityksesi nimi leviää automaattisesti. Tarjoudu puhujaksi erilaisissa seminaareissa tai tapahtumissa sillä sinulle tuodaan yleisöä kuin tarjottimella.

  Kun olet saanut ensimmäiset kontaktit luotua, on aika aloittaa mieletön pommittaminen puheluilla ja sähköpostiviesteillä, sillä kontaktin säilyttäminen ei ole yhtä helppoa kuin kontaktin rakentaminen. Sinun tehtäväsi on todistaa, että yrityksesi pystyy tuottamaan konkreettista lisäarvoa tai helpotusta jonkun toisen ihmisen tai yritykseen arkeen ja ongelmiin. Voit esimerkiksi muistuttaa kumppanuudesta lähettämällä pienimuotoisen lahjan. Esimerkiksi Axon Profil erikoistuu yrityslahjoihin, jotka eivät ylitä hyvän maun rajoja: ylimalkaiset lahjat saattavat nimittäin kieliä epätoivosta ja johtaa jopa lahjontaan.

  Sinulla on paljon työtä edessäsi, mutta yrittäminen on sananmukaisesti kovaa yrittämistä!

  Posted by teppo @